OVER ONS

IMG_0445

 

Wij zijn Daniël en Laura, wij zijn getrouwd en wonen samen met 'onze' vier gezinshuiskinderen en één pleegdochter in Dorst (gemeente Oosterhout).

Ook Maya, onze hond, en vier kippen maken deel uit van het geheel.

We hebben gezamenlijke doelen, zoals;

  • Samen leven en samen werken;
  • Op onze manier een steentje bijdragen aan de maatschappij door jongeren in moeilijke omstandigheden te helpen. ‘Verbeter de wereld, begin bij jezelf’.
  • Met respect voor natuur en mens leven en werken;
  • Goed voor onszelf zorgen : als je zelf goed in je vel zit en gezond bent, kun je pas voor een ander zorgen. Dit is één van de belangrijkste dingen die we onze pleegdochter bijbrengen.

 

Daarom hebben we besloten samen een gezinshuis te starten. Samen staan we sterk en willen we graag onze normen en waarden delen met kinderen die een stevige basis missen, doordat zij niet op kunnen groeien bij hun biologische familie.  

Beiden kennen we de kracht van, zoals onze pleegdochter het noemt, de ‘hartenfamilie’. Familie die niet ontstaat uit DNA, maar uit liefde.  We weten hoe helend dit kan werken en willen dit verspreiden door er te ‘zijn’. Dit willen we doen door ons leven zo in te richten dat we thuis kunnen wonen en werken. Door een gezonde levensstijl proberen we dermate goed voor onszelf en ons gezin te zorgen dat we er echt kunnen zijn, zonder opgeslokt te worden door taken die buiten ons gezinsleven liggen. Wij zoeken geen luxe, het leven mag eenvoudig zijn. Als plek om dit te verwezenlijken hebben we een geschikte woning gekocht in een bosrijke omgeving. Deze woning heeft een grote tuin, waar er alle ruimte is om te ontdekken en (weer) kind te zijn.

De kracht van het gewone gezinsleven met de mogelijkheid voor professionele hulpverlening. Een methodische aanpak van problemen rondom trauma, hechting en gedragsproblematiek met ruimte voor ontwikkeling en eigen visie van het kind. Daar staan wij voor.

Beiden kennen we de kracht van, zoals onze pleegdochter het noemt, ‘harten- familie’. Familie die niet ontstaat uit DNA, maar uit liefde.  

IMG_0434

Wie is Daniël Bottinga

Ik ben geboren in Almelo (Overijssel), eerste zoon van mijn ouders en opgegroeid in Barneveld (Gelderland). Ik heb een jongere zus en broer, boven hen twee halfzussen en een halfbroer. Ik kom uit een druk en weerbarstig gezin. Beide ouders waren werkzaam in het Speciaal Onderwijs. Zo ben ik opgevoed met het ondersteunen van anderen als een vanzelfsprekend onderdeel van mijn leven.

Ik was al jong een eigengereid type en ging al vroeg mijn eigen weg. Zo kon ik al snel van mijn toenmalige bijbaan, IT service desk medewerker, mijn werk maken en heb ik jaren succesvol in de IT gewerkt. Maar ik wist dat dit niet was wat ik de rest van mijn leven wilde doen.

Toen Laura en ik een relatie kregen kwamen er vraagstukken naar boven waar ik in ben gedoken: wat wil ik doen met mijn leven?

Grote vragen hebben soms simpele antwoorden: samen werken en leven, ons inzetten voor de opvoeding van onze pleegdochter en onze tijd en kennis inzetten voor meer kinderen.

Ik heb een fijn sociaal netwerk, waaronder twee jeugdvrienden met wie ik regelmatig afspreek om in de tuin te zitten, te gaan karten of natuurwandelingen te maken. Ik word blij van buiten zijn, bezig zijn in de tuin met insecten en planten. Daarnaast houd ik van motorrijden en wij bezoeken graag verschillende kringloopwinkels.

Wie is Laura de Bruijn

Ik ben de oudste dochter van een gezin met vier kinderen. Ik ben geboren in Roosendaal (Noord-Brabant).

Ook ik kende een onstuimig gezinsleven, waardoor ik op jonge leeftijd besloot dat ik later dingen anders wilde doen. Al vroeg was er de wens om een pleegkind op te voeden. Deze wens werd werkelijkheid in 2016..

Ik ben sinds 2012 afgestudeerd als Social Worker (Maatschappelijk Werk & Dienstverlening). Ik heb gewerkt bij verschillende organisaties en heb veel ervaring op mogen doen, ondersteund met verschillende bijscholingen.

Tevens ben ik gecertificeerd Mindfulness trainer en heb ik ruim drie jaar een eigen onderneming gerund, gericht op stressreductie op de werkvloer.

Ik houd van muziek luisteren, buiten zijn, creatief bezig zijn en autoritjes maken met Daniël.

Als het gaat om opvoeden, om complexe vraagstukken rondom trauma en hechting, maar ook om het genieten van het gezinsleven, voel ik me helemaal op mijn plek.

IMG_0435