Aanbod meditatie

Banner_meditatie

  • Workshop ‘mediteren voor beginners’: Je wilt gaan mediteren, maar hoe pak je dit dan aan? Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van mediteren en kun je daarna zelf thuis aan de slag.  Theoretische informatie rondom meditatie (oorsprong en verschillende stromingen), hoe gebruik je de verschillende materialen zoals je meditatiekussen, korte meditatie, uitwisseling van ervaringen, langere meditatie en afsluiting. 

  • Workshop ‘mindfulness’: Tijdens deze workshop sta ik stil bij wat mindfulness is en doen we enkele oefeningen die vooral gericht zijn op het ervaren van wat ‘mindful’ kan zijn. Je aandacht echt ergens voor hebben, hoe doe je dat? Wat is de automatische piloot en wanneer is dit wel en niet handig…maar ook; wat is mild zijn voor jezelf en hoe denk je na zonder meteen te oordelen (mindful houding).

  • Workshop ‘bewustzijn van je lichaam’: Tijdens deze workshop schenken we aandacht aan de combinatie lichaam/geest. Een stukje theorie en geschiedenis. Emoties, waar je deze in je lichaam voelt en een stuk focus op lichaam met een meditatie oefening.