Ervaringen

Hieronder vind je alle referenties van ‘nu ben ik hier’

 

“Ik heb de training mindfullness bij Laura gevolgd. Ik heb al talloze cursussen hiervoor gedaan maar nu ik het de eerste keer dat ik vind dat er ècht iets is veranderd. Ik heb het idee dat het geen dat we hebben geleerd, nu echt is geland en geïntegreerd. Dat komt ook omdat we de acht lessen hebben uitgesmeerd over 3 maanden. Wat ik vooral geleerd heb is om te stoppen met vechten tegen negatieve gevoelens, dat die er ook mogen zijn, dat je die omarmt…. Werkelijk, dat helpt! En dat ik veel milder ten opzichte van mijzelf mag zijn. Laura begeleidde ons hier op een vriendelijke, deskundige en waardige manier in. Je kunt jezelf zijn in deze cursus, heel prettig. Dank je wel Laura!”- Gré


“Ik ben blij dat ik mee gedaan heb aan de training. Ik ben iemand die echt te weinig uren in een dag heb. Continu maak ik me druk over de dingen die nog gedaan moeten worden. Maar ook over de dingen die al geweest zijn. Ik heb een redelijk zwaar leven gehad tot nu toe. Niets gaat vanzelf. Ik heb daar altijd best veel moeite mee gehad en kon dat vaak ook geen plek geven en bleef er dus over na denken en piekeren.
Nadat ik deze cursus gedaan heb, merk ik dat ik er iets meer rust in heb gevonden en de boel een keer de boel kan laten. Dat ik minder na denk over de dingen die gebeurt zijn en ook mezelf iets meer respecteer. ( ben nogal iemand die best negatief over mezelf denk en mezelf vaak de schuld geef van dingen die verkeerd zijn gegaan of mensen die me in de steek hebben gelaten) Merk zelf erg dat ik ook hier wat meer rust in heb gevonden en wil jou daarvoor echt heel erg bedanken. Ik weet dat ik niet veel heb gezegt tijdens de lessen maar ik heb het allemaal op geslagen en verwerk het op mij eigen manier. “- Mirjam

“Onlangs heb ik bij Laura Dieleman een mindfulnesstraining gevolgd. Mijn doel was vnl. “leren focussen op 1 ding”. Buiten dat heb ik er veel meer geleerd, zoals o.a. bewust meer genieten van de kleine, mooie dingen in het leven. Wat voor mij misschien wel de grootste openbaring was, is het bewust worden van wat dingen met je doen; wat voor gevoel geeft het je? Waar precies voel je dat in je lichaam? En dan met eigenlijk hele simpele technieken daar een draai aan kunnen geven, zodat je er geen of minder last van hebt. En verder heeft Laura een hele fijne, warme stem, wat de meditatiemomenten erg prettig maakt. Een echte aanrader; de mindfulnesstraining bij “nu ben ik hier” – Joke


“Ik heb deze zomer meegedaan aan de try out cursus van Laura, jammergenoeg kon ik door omstandigheden niet de gehele cursus meedoen maar het heeft me toch heel veel opgeleverd.
Deze cursus viel samen met het advies van mijn dokter om wat beter om te gaan met stress momenten en die kwamen er onverwacht best veel. Gelukkig hadden we in de eerste lessen geleerd om via bodyscan wat yoga oefeningen en vooral de 3 minuten regel  rust te vinden.
Vooral deze laatste meditatie van 3 minuten heeft mij de laatste weken heel erg geholpen. Doordat ik in een web van regels en gedoe kwam rond opname van mijn moeder naar een pg afdeling in een verpleeghuis bracht vooral deze snelle meditatie mij de rust die ik anders nooit zou hebben gevonden.
S’avonds voor het slapen een kleine bodyscan was ook fijn voor een betere nachtrust.
Mistte alleen wel de lieve zachte stem van Lau i.p.v. de mannenstem op de cd maar je kan niet alles hebben.
Ik zal zelf nog wel moeten leren om wat positiever over mezelf te denken en daar heb ik misschien nog wel wat hulp bij nodig (stukje van de cursus die ik gemist heb) maar wie weet komt dat ook nog.
Ik ben heel blij met deze ervaring en Lau hartstikke bedankt hiervoor en ga zo door!!!” – Marianne


“Toen Laura mij vroeg om aan haar try-out cursus mee te doen moet ik toegeven dat ik daar niet meteen enthousiast over was (wat heb ik me vergist). Ten eerste ben ik niet zo van de alternatieve geneeswijzen en sta hier nogal sceptisch tegenover. Daarnaast zit ik eigenlijk best goed in mijn vel dus vroeg me af wat zij voor mij kon betekenen. Ze verte…lde mij dat ze misschien iets op pijngebied voor mij kon betekenen. Al meer dan 25 jaar ben ik chronisch pijnpatiënt. De reguliere geneeskunde heeft tot nu toe nog niet zo heel veel voor mij kunnen betekenen. Nou, dacht ik “:baat het niet schaad het niet”. Blanco maar open en bereid alles te doen ben ik de cursus ingestapt. We zijn nu 6 van de 8 lessen onderweg. Wat ben ik enthousiast geworden. Ik heb geleerd dat ik mijn pijn moet accepteren. Ik hoef hem niet weg te drukken of te negeren. Deze pijn is een onderdeel van mij en moet ik ook aandacht geven. Met als gevolg dat ik mijn pijn nu accepteer en deze nu veel minder als zodanig ervaar. Maar niet alleen op dat gebied is er veel veranderd. Ik ben me van veel dingen bewuster geworden en kan nu problemen beter relativeren, loslaten of aanpakken. Al met al zit ik nu “nog” beter in mijn vel. Laura bedankt!!”- Vera, 53 jaar


“Ik heb mee gedaan aan 7 trainingsavonden van de mindfulness cursus,1 daarvan heb ik helaas gemist ivm ziekte. Dat vond ik heel jammer. Ik heb heel veel aan de cursus gehad, de laatste tijd stond ik op automatische piloot. Dit komt doordat er in korte tijd veel verandert was in mijn leven. Er zijn hele erge dingen gebeurd (mijn vader die is overleden), maar ook hele leuke dingen (de geboorte van mijn zoontje). Maar ik merkte toch dat ik zelfs van de leuke dingen niet goed kon genieten en ik piekerde ook teveel over alles. Mijn zus raadde mij aan om mee te doen aan de mindfulness cursus en daarop zei ik gelijk ja; want waarom zou je iets niet gewoon proberen?! Ik ben blij dat ik het gedaan heb! Het minder piekeren moet ik nog wel leren, maar ik merk wel dat ik thuis niet meer op de automatische piloot sta. Ik kan zo genieten van kijken hoe mijn zoontje zijn boterhammen eet, terwijl ik daarvoor er gewoon voorbij liep; want er is altijd wel wat te doen. Die instelling heb ik veranderd: morgen is er weer een dag en nu heb ik de tijd om van mijn familie te genieten!
Ik heb ook niet echt dingen om op te merken over de mindfulness training. Laura legde alles heel goed uit en je kreeg daar je moment van rust. We hadden een groep die qua leeftijd en karakters erg verschillend was, maar we hadden het super gezellig. Iedereen had z’n eigen probleempjes die ze wilden verbeteren en Laura nam ook de tijd voor iedereen om uit te leggen hoe ze op situaties konden reageren en dingen oplossen. Het leven van nu is nou eenmaal druk en hectisch maar dat betekend niet dat je geen tijd voor jezelf kan nemen! Ik raad het iedereen aan die wat meer uit zijn leven wil halen en weer wil kunnen zien, horen en voelen.

Heel erg bedankt voor deze super ervaring.”- Nikki, 26 jaar


Gistermorgen op het Adem en Spiritfestival kennis mogen maken met je workshop mediteren voor beginners. Wat was het heerlijk en wat deed je het op een warme manier. Er was even rust binnen in me, dank je wel voor dit fijne moment Laura!” – Anja, 55 jaar.


Op 10 mei deed ik mee aan de 3 minuten mindfulness workshop tijdens het openingsfestival van Plek. Nu ben ik helemaal niet zo van het zweverige maar liet me overhalen om het toch even te proberen. Het resultaat vond ik echt verrassend, want ondanks dat het heel erg druk & lawaaierig was op het plein, lukte het mij om volledig te ontspannen en naar m’n gevoel & ademhaling te luisteren waardoor het lawaai om me heen maar ook in m’n hoofd volledig verstomde. Knap hoe iemand dit voor elkaar kan krijgen in maar 3 minuten!”- Ellen, 36 jaar