Fitgirl Fair & mijn visie op het lichaam

De fair:

De Fitgirl Fair (6 nov 2016) in Breda is de eerste nationale Fit Girl fair en word georganiseerd in Breda op een bijzonder leuke locatie, namelijk Strand Binnen! Voor meer info kun je kijken op:

Homepage

“Een lifestyle event waar #FIT, #FOOD, #HEALTH & #MIND samenkomen. Voor iedereen die actief bezig is met een #fitgirl lifestyle of hier meer over te weten wil komen. Trek jij pas net je splinternieuwe sportschoenen aan? Ook dan is de #FITGIRLFAIR het perfecte uitje om samen met vriendinnen kennis te maken met al het mooie van deze lifestyle.

Alle fitguru’s en de meest prominente bedrijven uit de #fitgirl community zijn aanwezig om jou van een gezonde dosis fitspiration te voorzien. Een nieuw lifestyle event met actieve workshops, inspirerende talks, killer workouts en exclusieve aanbiedingen.”

Een enorm leuk evenement voor iedereen die bezig is met een gezonde levensstijl.

Mijn visie

Mijn rol tijdens dit evenement is die van Fit Guru! Ik beman een stand maar mag ook een workshop geven om jullie te inspireren tot het inzetten van je mentale kracht om een gezonde levensstijl te bereiken en de behouden.
Zelf heb ik hier ook ervaring mee. Na een heftig ziektebed toen ik vijftien jaar was, werd ik gedwongen te dealen met een lichaam dat niet alles meer kon (ik was rolstoel gebonden) en had overgewicht (veertig kilo teveel!). Inmiddels heb ik weer een redelijke spieropbouw, zit ik nog amper in de rolstoel en ben ik dertig kilo afgevallen.

Ik denk niet dat iedereen met overgewicht ongezond is, maar een gezond gewicht helpt wel. Daarnaast ben ik van mening dat overgewicht bijna altijd een teken is van een unhealthy mind. Waarom? Overgewicht ontstaat door een simpel optelsommetje: je eet meer kcal dan je verbrand! Dit betekent dat je hebt genegeerd wat jouw lichamelijke behoeftes zijn. Jouw lichaam weet namelijk altijd wat het nodig heeft.

OWat te doen om dat weer eraf te krijgen is voor iedereen anders. De ene heeft baat bij veel sporten en de ander doet het erg goed op een koolhydraatarm dieet (that’s me). Jouw manier vinden kost tijd en uithoudingsvermogen, maar echt…je kunt het!

Daarnaast vergt het vooral veel zelf liefde. Geef jij jezelf de tijd om te werken aan je lichaam? Gun jij jezelf de tijd te sporten of die gezonde voeding tot je te nemen? Het gaat om gunnen en mild zijn voor jezelf. En laat daar mindfulness nu ook over gaan! Mild zijn, aandacht besteden aan dat wat je doet en dit met volle overgave, zonder afleiding, kunnen doen. Dit vergt ‘practice’ net als de arbeid die je in de sportschool verricht.

Binnen de mindfulness word ook wel eens gesproken over het trainen van je (denkbeeldige) aandachtsspier.

 

Kom jij samen met mij trainen tijdens de Fit Girl Fair? See you there!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s