Massage & AD(H)D Coaching

Dr. Tiffany Fiels (jeugdpsycholoog) heeft in Amerika een uitgebreid en gedegen onderzoek gedaan naar de invloed van massage, voeding en coaching als het gaat om het aangaan van AD(H)D gerelateerde klachten bij kinderen. De resultaten bleken verbluffend en hierdoor is er, vooral in Amerika, een revolutie ontstaan als het gaat om het ‘dealen’ met de klachten die men kan ervaren en samenhangen met AD(H)D.

Het mag duidelijk zijn dat ik enorm houd van revoluties en me er dan ook graag in verdiep. Ik heb dan ook onderzocht wat mijn rol kan zijn als het gaat om het ondersteunen van een andere zienswijze als het gaat om deze verzamelterm voor klachten. Daarmee wil ik de westerse geneeskunst vooral niet van tafel vegen, er zijn een hoop inzichten en medicamenten die natuurlijk prima kunnen werken. Maar zou het niet mooi zijn als er bijvoorbeeld een lagere dosering nodig is omdat je complementair kunt werken met coaching, massage en voeding?

Recente onderzoeken van de universiteit van Miami, ook onder leiding van dr. Fiels, wijzen uit dat aanpassing in voeding, in combinatie met regelmatige massage van hoofd, buik en voeten, resulteren in:

  • Meer zelfvertrouwen.
    Minder spierspanning.
    Verbetering van het concentratievermogen.
    Verbetering van de slaap.
    Verbeteren algeheel Wel-Zijn

Kortom, bij kinderen verbeterden schoolresultaten en (jong) volwassenen hadden de ervaring meer rust te hebben en daardoor dagelijkse taken met meer structuur en rust te kunnen uitvoeren. Dit resulteerde weer in meer rust in het algemeen, waardoor het algehele gevoel van geluk omhoog ging.

En willen we dat niet allemaal? Vaker een gevoel van geluk en rust?

Vanaf juni biedt ‘nu ben ik hier’ deze nieuwe training AD(H)D en massage aan. Dit is een individueel traject waarin we in vier sessies gaan kijken hoe jij zelf je klachten aan kunt pakken, door lichaamsgericht te gaan werken. Heb je interesse in dit traject? Stuur mij dan een mailtje of neem contact met mij op!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s