Workshop mediteren voor beginners|31-05| Adem&Spirit Festival

Jaaaa, 31 mei is het zo ver: Het Adem&Spirit Festival. Het is de tweede editie van dit festival en dit is de eerste keer dat ‘nu ben ik hier’ aanwezig is! Om 11:30 uur zal ik een workshop geven: ‘mediteren voor beginners’. Deze workshop zal, als het weer het toe laat buiten plaatsvinden, met de wind door je haar en de zon in je gezicht (hopen we dan).

naamloos

‘Mediteren voor beginners’ gaat in de toekomst deel uitmaken van het aanbod van ‘nu ben ik hier’. Ik wil je via deze workshop kennis laten maken met meditatie. Mediteren lijkt tegenwoordig een hype. Het is een veel gehoord advies bij stress gerelateerde klachten, als je tot rust wilt komen en menig yoga docent begint en sluit zijn cursus af met een paar minuten stilte. Als je achter de hype kijkt, zie je wat meditatie voor je kan doen en dat is veel.

Meditatie is een belangrijk onderdeel van mindfulness. Naar mijn idee één van de belangrijkste fundamenten waar mindfulness op rust. Maar los ook een fijne ‘tool’ om toe te passen.

Meditatie zoals we het vaak voorbij zien komen kent zijn oorsprong in het boeddhisme. Maar ook het hindoeïsme en christendom kennen meditatie (in de vorm van contemplatie, bijvoorbeeld in het christendom). Voor ik begon met mediteren zag ik, als ik me er een voorstelling van moest maken, een zuiver persoon voor me die in lotus houding (kleermakerszit) voor me. Misschien jij ook wel?

Nu weet dat ik dat het niet om die ingewikkelde houding gaat, maar om haar aannemen van een waardige houding. Een waardige houding straalt een aantal dingen uit: je bent gelukkig/tevreden met jezelf, je hebt respect voor jezelf en je medemens en je stelt je open in een actieve houding. Als jij hiervoor in lotushouding wilt gaan zitten kan dit, maar naar mijn idee gaat dit ook prima op een houten stoel met leuning of op de bank. Je zou kunnen zeggen dat de waardige houding een begin is van elke meditatie, kort of lang. Het is wel belangrijk om altijd een houding te kiezen die fijn voelt voor je…want het kan niet de bedoeling zijn dat je tijdens de meditatie pijn hebt (in sommige stromingen wel, maar daar kies ik zelf niet voor).

Dit en andere facetten van meditatie wil ik je zondag 31 mei voorleggen. Niet alleen mijn workshop wordt daar gegeven, maar er is nog veel meer te doen. Je kunt er heerlijk eten (biologisch, suikervrij en eerlijk), andere workshops volgen en heerlijk shoppen. Dit alles gebeurt op het mooie natuurterrein van de Ottershoeve nabij de Wouwse Plantage. Je kunt vooraf kaarten bestellen of aan de deur, maar ik raad je zeker aan dit vooraf te doen omdat je dan workshops kunt boeken (zoals mijn workshop dus, doen!).

Ik zou het super vinden om je aanstaande zondag te zien op het festival! Laat me weten als je vragen hebt of meer informatie nodig hebt! Je kunt ook altijd kijken op de website van Ademhalen.com : http://www.ademhalen.com

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s